Sidor

tisdag 29 oktober 2013

Ont i benen

Foto: Erik Bergström Frisk
Det här kan vara varför. 4x4 test idag. Var och hämtade en fin Monark 828 i Vansbro idag. Riktigt jävligt var det och jag slutade alla intervaller på 94 % av maxpuls. Känns bra att jag höll ihop alla intervallerna då jag inte tränar jättemycket cykel just nu. Det här var fjärde hårdpasset på tre dagar och det ska bli skönt med lite vila imorgon. Antalet watt jag körde på är lite oklart då jag tror mig ha alldeles för spänd kedja just nu. Den är som en gitarrsträng i dagsläget. 315 watt känns ju lite väl lågt även om det är så kallade monark-watt som visar ~8 % för lite :) 

Sak samma... trött blir man ju. Körde sista intervallerna blundande.   

Nya tag i övermorgon. Känns kul att vi har högklassig träningsmiljö här i Äppelbo! 

Vai vai          

söndag 20 oktober 2013

En höstdag i oktober

Igår var jag ute och sprang upp pulsen lite medans August tog lite bilder. Mycket bra pass blev det. Riktigt perfekta pulszoner och i princip inga svackor på grund av sprängning eller liknande.

Jag har spenderat 200 min över 91 % av maxpuls de senaste 3 veckorna. Det känns ganska sjukt när man ser det såhär. Att befinna sig i röda zonen är alltid relativt jobbigt då kroppen inte är i balans när syran inte hinner transporteras bort från musklerna. Men och andra sidan är den här typen av träning en av de renaste och mest hälsosammaste som finns att göra. För oss galningar kan den här typen av träning nästan fungera som meditation. Jag älskar denna typen av träning!

Alla bilder nedan är tagna av lägenhetskompis August Martin  

2x8 min på ~93 % av maxpuls blev det idag

Fivefingers-skorna är givna träningsredskap om man vill vara cool, ha kul och springa naturligt.





torsdag 10 oktober 2013

Annars då?

Ja det mesta verkar flyta på bra för mig just nu. Saker och ting faller på plats och jag ser verkligen fram emot 2014. Jag är mycket träningsglad för tillfället och det är mycket på gång!

För tillfället är det starkt fokus på grund som gäller. Gym och löpning består den huvudsakliga träningen av just nu med mål att stärka olika områden på kroppen för framtida bruk. De som aldrig grundtränar och istället vilar sig igenom höst/vinter når aldrig en hög lägstanivå och oftast inte ens en hög högsta nivå på sikt. Vissa saker tar helt enkelt inte bara några månader att bygga upp.

Löpningen har varit extra intressant denna höst då jag har försökt mig på att springa på riktigt och med viss teknik dessutom. Numera löper jag endast i mina FiveFinger skor utan uppbyggnad what so ever. Detta har gett mig träningsvärk så det blir över men jag har även mycket roligare när jag springer med dom då tvingas träna upp en helt annan spänst och teknik än tidigare.

Och till sist fick jag ett jätteroligt samtal från min moderklubb Fredrikshof IF CK ikväll där de meddelade att jag har fått stipendiepriset! Detta känner jag mig väldigt stolt över och det var en mycket fin gest från klubben. Sånt betyder mer än man kan tro.

Ci vediamo!